Sådan redirecter/viderestiller du dine sider hos nordicway

Med cPanel, kan du nemt oprette viderestillinger/redirects af sider på dine domæner. Det kræver blot, at det domæne som du vil viderestille er oprettet som tilføjelsesdomæne.

Gør følgende:

• Log på cPanel
  • Gå til omdirigeringer/redirects (alt efter om du har cPanel på engelsk eller dansk)

Her skal du først vælge typen. 301 er hvis det er et permanent redirect, altså en side, der permanent er flyttet til en anden adresse. 302 skal bruges, hvis det kun er midlertidigt, og at den url du er ved at redirecte igen på en tidspunkt kommer til at have indhold.

Herefter skal du vælge hvilke site på din konto, du ønsker at oprette redirect på samt stien. Hvis du blot ønsker at viderestille forsiden, skal du blot lade stien stå top, altså det efter /

Under "Omdirigering til" kan du både vælge at omdirigere til interne stier på din side eller et helt andet domæne. Skal det være et andet domæne, så husk https og evt. www, så du får den fulde url f.eks. https://www.google.com/

"Jokertegn-omdirigering" eller på engelsk wildcard omdirigering betyder, at hvis du f.eks. har valgt at omdirigere domæne1.dk til domæne2.dk, så vil man, hvis man besøger domæne1.dk/test.html blive omdirigeret til domæne2.dk/test.html.

Det er vigtigt at pointere, at denne funktion i cPanel ikke egner sig til full site catch all redirects. Har du f.eks. en side med mange undersider og du bare vil redirecte det hele til en bestemt side, så vil det være et stort arbejde at indsætte de enkelte url redirects i cPanel.

Her anbefaler vi i stedet, at men benytter sig af en .htaccess fil, hvor man selv opsætter de nødvendige regler. Se f.eks. denne guide.