Tilføj domæne til din konto hos nordicway

For at få en hjemmeside på et domæne mere hos nordicway, skal opsætte det som et tilføjelsesdomæne.

Tip: Indgår der æ, ø eller å i dit domæne? Se instruktioner under videoen.

Her kan du se vores videoguide, der viser dig, hvordan du tilføjer et domæne mere til din konto:

Tilføjelsesdomæner er ekstra domænepladser til din webhosting pakke. De giver dig mulighed for at have flere hjemmesider på samme konto.

For at tilføje et tilføjelsesdomæne, skal du først åbne cPanel. Det gør du ved at logge ind på dit kontrolpanel og derefter gå til cPanel.

Når du er logget ind så skal du gøre følgende:

1. Scroll ned til sektionen "Domæner" og klik på "Domæner".
  2. Klik på knappen "Opret domæne" og udfyld dit nye domænenavn.
  3. Vær opmærksom på dokumentroden. Ønsker du at domænet skal have sin egen hjemmeside, skal du vinge fra under "Del dokumentrod..."
  4. De felter der fremkommer, når du vinger fra, er præudfyldt, og du skal blot lade dem være, som de er.
  5. Klik "Opret"

Nu har du tilføjet domænet til din konto, og du kan uploade filer til det i den angivne dokumentrod for dit tilføjelsesdomæne.

Du kan også installere WordPress på domænet. Gør dette ved ar bruge vores 1-klik-installation, hvor du efter du har trykket "installer" vælger dit nye domæne fra listen under "Lokation". Her anbefaler vi, at du vælger at installere WordPress på domænet med HTTPS og uden www, f.eks. https://ditdomæne.dk

Du kan også vælge at anvende www, men det er sjældent, at man benytter dette længere til sine web-adresser.

Domæner med æ, ø eller å

Internettet behandler æ, ø og å lidt sjovt (mere om det her).

Har du derfor et domæne med æ, ø eller å, skal du tilføje domænet i "punycode"-format. Det lyde måske meget teknisk, men det er det slet ikke. Du kan blot bruge dette værktøj.

Her vil du se, at f.eks. brøndby.dk bliver til xn--brndby-cya.dk og æblebutik.dk bliver til xn--blebutik-i0a.dk. Var æblebutik.dk f.eks. dit domæne, var det xn--blebutik-i0a.dk du skulle indtaste som tilføjelsesdomæne.