Siden denne artikel er skrevet, så er WordPress staging blevet tilgængelig direkte gennem cPanel. Læs mere i denne artikel.

Flere efterspørger et webhotel med WordPress staging som en mulighed. Har du samme ønske, så tag et nærmere kig på denne artikel, som beskriver en god løsning for at opsætte et staging miljø? Et staging miljø er en kloning af din hjemmeside, hvor du kan udføre diverse test uden dine brugere oplever midlertidige fejl under udvikling. Det kan være, at du gerne vil afprøve et nyt WordPress plugin, et nyt tema, nye opdateringer mm. Da der kan være ricisi forbundet med disse ændringer, så ønsker man ikke altid at lave dem på ens online hjemmeside. Tænk hvis siden går ned og det medfører en masse nedetid. Vil du være på den sikre side, så skal du vælge et webhotel med WordPress staging som mulighed.

Den løsning som vi beskriver i denne artikel benytter et plugin. Det kan i teorien gøres på alle webhoteller, men du skal være sikker på, at dit webhotel har ressourcer nok til at udføre handlingen. Der kan være stor forskel på størrelsen af hjemmesider, og derfor vil det i nogle tilfælde give nogle udfordringer. Når du laver en kloning af din hjemmeside, så skal du være opmærksom på, at du også fordobler den plads, som hjemmesiden benytter. Fylder din hjemmeside 1 GB, så vil den efter en kloning benytte 2 GB. Du skal derfor først og fremmest sikre dig, at du har plads nok på dit webhotel hos os.

Når det er på plads, så kan du installere pluginet WP Staging. I dit WordPress kontrolpanel går du ind under “Plugins” og trykker på “Tilføj ny”. Her søger du blot på WP Staging og installerer og aktiverer det givne plugin. Herefter får du et nyt menupunkt i WordPress, der hedder WP Staging. Klik dig ind på WP Staging og tryk på “Create new staging site”. Sørg for at klone det hele og giv din staging side et navn. Navnet angiver den URL, som du efterfølgende skal tilgå staging siden på. Udfør handlingen og afvent på den bliver færdig.

Efter lidt tid er din staging side klar. Første gang du tilgår den skal du skrive dine login oplysninger. Når du er på din staging side vil du have en bjælke øverst, der fortæller dig, at du er i staging miljø. De rettelser du laver derinde vil altså ikke blive vist på din online hjemmeside. Så nu er du klar til fri leg på din nye WordPress legeplads.

Med gratis versionen af WP Staging er det desværre ikke muligt at pushe/skubbe sine rettelser tilbage til ens online hjemmeside. Men det er faktisk muligt med pro versionen. På nuværende tidspunkt koster en pro licens 89 euro, hvilket er rimelig billigt, hvis du har planer om at arbejde meget med staging. Til sammenligning vil det tage flere timers arbejde at flytte siderne manuelt fra test til live og omvendt.

Med nordicway kan du derfor få et webhotel med WordPress staging som en mulighed.

Held og lykke med arbejdet!

Webhotel med WordPress staging
Om forfatteren
Michael

Michael Storm

Jeg er partner i nordicway ApS og har desuden over 10 års erfaring i online branchen som både designer og udvikler. Jeg er uddannet som multimediedesigner og har siden drevet flere selvstændige virksomheder. Med nordicway ApS ønsker jeg at tilbyde et kvalitetsprodukt til hjemmesideejere, og jeg vil bruge bloggen til at formidle brugbar viden til interesserede og potentielle kunder.