Sådan opretter du et mailfilter hos nordicway

Med et mailfilter, kan du opsætte forskellige regler for, hvordan du vil håndtere mails, der f.eks. indeholder bestemte ord eller kommer fra bestemte afsendere.

Du kan vælge enten at opsætte mailfiltre, der gælder for alle dine mailkonti (Globale mailfiltre) eller mailfiltre, der gælder for specifikke mailkonti:

Efter du har valgt, hvilken type filter du ønsker, klikker du "Opret filter", og derefter mulighederne som vist herunder:

Du opretter filtret på følgende måde:

1. Start med at give filtret et navn
  2. Vælg derefter de regler der skal gælde. I eksemplet ovenfor har jeg f.eks. angivet at hvis en email indholder ordet "piller" i emnefeltet, så skal mailen slettes.
  3. Ønsker man at der er flere regler der skal være opfyldt, kan man klikke på det lille plus, som vist på billedet herover, og tilføje flere. Man kunne f.eks. vælge at sige, at emnet både skal indeholde "piller" og "tilbud" for at den bliver slettet.
  4. Du kan ligeledes tilføje flere handlinger, hvis du ønsker at der skal ske flere ting med emailen.

Vi vil ikke i denne guide gennemgå alle de mulige regler du kan opsætte, men du kan selv se, om du kan opsætte en, der rammer de emails du gerne vil filtrere.

Sådan tester du dit nye filter

Efter du har oprettet dit filter, kan du teste om det virker under "Filtertest" i filter-oversigten.

Her kan du tage hele kilden fra den mail, du gerne vil filtrere, kopiere den ind, og teste om dit filter fanger den.

Mailkilden kan du f.eks. få via din webmail, hvor du kan klikke mere->vis kilde og derefter kopiere kilden og sætte den ind i testen, som vist herunder

bruger du Outlook eller Gmail, kan du også finde kilden igennem dem.

Herunder har vi kopiere mailkilden ind i testen.

Trykker jeg "Test filter" får jeg nedenstående resultat, hvor du kan se, at vores filter fanger netop denne mail: