Sådan løser du 503 fejl ved upload og import af data

503 fejl er en serverfejl, som opstår når du forsøger at bruge flere ressourcer end tillad på serveren.

Det er sådan, at der på dit webhotel er opsat en række grænseværdier for, hvor lang tid dine scripts f.eks. må køre eller hvor store filer du maksimalt må uploade.

Hos nordicway er disse grænseværdier sat en del højere end normalt, og de er derfor de færreste der burde opleve problemer, når de uploader filer eller køre tunge scripts.

Oplever du alligevel fejlen er det sandsynligvis fordi, at det er en meget stor fil du forsøger at uploade, som måske samtidig kræver at en script tager dataen i filen og arbejder med den.

Det første du bør overveje er om du kan opdele filen?

Ved at opdele filen bliver den mindre i størrelse og dermed også mindre kompleks. På den måde kan du måske holde dig indenfor grænseværdierne, når du forsøger at køre dit script / uploade.

Du kan teste, om det vitterligt er fordi din fil er for stor, ved at skære filen helt ned til et minimum og derefter se, om den går igennem uden fejl. Hvis den gør det, så skyldes det, at din originale fil er for stor.

Hjælper det ikke at dele din fil op, så har du mulighed for at øge grænseværdierne på dit webhotel. Dette gøres via din PHP .ini fil, som du har mulighed for at rette i hos nordicway.

Du kan rette i php .ini ved at gå til cPanel og vælge "MultiPHP INI Editor". Her kan du f.eks. ændre på følgende alt efter behov:

• max_execution_time
  • max_input_time
  • max_input_vars
  • memory_limit
  • post_max_size
  • upload_max_filesize

Hvis du stadig oplever 503 efter at have hævet din servers grænseværdier og/eller delt din fil op, bør du kontakte en webudvikler eller vores eksperthjælp-funktion for at finde en løsning.