Før et domæne kan flyttes til nordicway, skal det være oprette hos os enten som

1. Et primært domæne på et webhotel
  2. Et tilføjelses-domæne til et eksisterende webhotel (Se denne video)
  3. Et alias domæne til et eksisterende webhotel

Hvad er forskelen på et tilføjelsesdomæne, hoveddomæne og et alias domæne?

• Hoveddomænet er det domænet, som vil blive forbundet med din konto hos os. Hoveddomænet er altid det første domæne, du køber eller flytter til os.  Selvom det hedder hoveddomænet er der ikke noget specielt ved det, og de domæner du måtte tilføje yderligere til dit webhotel vil fungerer på præcis samme måde som dit hoveddomæne.
  • Tilføjelses domæner lader dig tilføje et eller flere ekstra domæne til dit eksisterende webhotel. Tilføjelsesdomæner fungerer præcis lige som hoveddomænet på dit webhotel. Med et tilføjelsesdomæne kan du altså have ekstra hjemmeside med unikt indhold samt få adgang til domænets egen FTP mappe, DNS indstillinger, database osv.
  • Alias domæner er domæner som uden indhold, som typisk peger på et andet domænet, f.eks. hoveddomænet.

Sådan flytter du dit .dk domæne til vores navneservere

Der er grundlæggende to måder, hvorpå du kan skifte til vores navneserver.

1 - Skift via redeligerings-funktion

1. Sørg for at domænet er tilføjet som enten primært domæne på dit webhotel du lige har bestilt, eller tilføjet det som tilføjelses/alias domæne via cPanel på dit webhotel. Herefter skal du "redelegere" domænet via DK-Hostmaster. Det kan du gøre via dette link: Redeleger domænenavn  (I praksis er det du gør blot at skifte navneserver). Oplever du problemer, f.eks. fejlkoder, når du forsøger at skifte navneserver, så tag et kig på denne guide, hvor vi har beskrevet de gængse fejl og løsninger.
  2. Du skal udfylde dit domæne i første felt, og din navneserver (find denne i din velkomstmail) i det andet felt. Klik derefter på "Videre". På næste side kan du se de gamle navneservere og vores navneservere. Hvis alt ser ok ud, klikker du blot "bekræft".
  3. Hvis du ikke er logget ind på selvbetjening på DK-Hostmaster med domænets bruger-id, så skal du efter redelegering logge ind og godkende din redelegering.
  4. Efter domænet er godkendt til redelegering vil der gå op til 24 timer før at DNS er opdateret verden over.

2 - Skift via kontrolpanelet hos DK-Hostmaster

Hvis ovenstående ikke fungerer, kan du altid skifte navneserver direkte via kontrolpanelet hos DK-Hostmaster. Se denne guide til hvordan du gør.

--> VIGTIGT <--

1. Det er vigtigt, at du først flytter domænet, når din hjemmeside er klar på vores server. Ellers risikerer du at have en periode, hvor din DNS peger mod vores server, og hvor din hjemmeside ikke er blevet flyttet endnu.  Så sørg altid for at flytte din hjemmeside til vore server først, og skift derefter navneserver