For at flytte/redelegere et .dk domæne til vores navneservere, skal du først oprette det i CPANEL. Her er der flere muligheder at gøre det på.

1. Oprette en webhosting pakke hvor domænet er primært
  2. Oprette domænet som tilføjelses-domæne til en eksisterende pakke (Se denne video)
  3. Oprette domænet som alias domæne til en eksisterende pakke

Hvad er forskelen på et tilføjelses domæne og et alias domæne?

• Tilføjelses domæner lader dig tilføje et ekstra domæne til brug når man skal have en ekstra hjemmeside med unikt indhold med sin egen FTP mappe, databaser osv.
  • Alias domæner lader dig tilføje et alias domæne til brug når du vil spejle en af dine nuværende domæner, såsom dit primære domæne, eller et tilføjelses-domæne.

Sådan flytter du dit .dk domæne til vores navneservere

1. Efter domænet er tilføjet som enten primært domæne på dit webhotel du lige har bestilt, eller tilføjet det som tilføjelses/alias domæne i CPANEL. Så skal du "redelegere" domænet via DK Hostmaster. Det kan du gøre via dette link: Redeleger domænenavn  (I praksis er det du gør blot at skifte navneserver)
  2. Udfyld dit domæne i første felt, og din navneserver (find denne i din velkomstmail) i det andet felt. Klik derefter på "Videre". På næste side kan du se de gamle navneservere og vores navneservere. Klik bekræft.
  3. Hvis du ikke er logget ind på selvbetjening på DK Hostmaster med domænets bruger-id, så skal du efter redelegering logge ind og godkende din redelegering.
  4. Efter domænet er godkendt til redelegering vil der gå fra 1 til 24 timer før at DNS er opdateret verden over.

Hvis ovenstående ikke fungerer, kan du altid skifte navneserver direkte via kontrolpanelet hos dk-hostmaster. Se denne guide til hvordan du gør.

OBS:

1. Det er vigtigt, at du først flytter domænet, når din hjemmeside er klar på vores server. Ellers risikerer du at have en periode, hvor din DNS peger mod vores server, og hvor din hjemmeside ikke er blevet flyttet endnu.  Så sørg altid for at flytte din hjemmeside til vore server først og skift derefter navneserver
  2. Får du en fejlbesked når du forsøger at redelegere, så betyder det som regel at dit domæne IKKE er oprettet i CPANEL. Kontakt evt. support for at få hjælp med at fejlfinde dette.