Sådan opsætter du kalender synkronisering på din Android enhed

Android-enheder har ikke indbygget support for synkronisering via CalDav (kalender).

Derfor kræver det installation af en kalender-adapter-app, for at kunne synkronisere kalender til sin Android-telefon.

I denne guide vil vi vise dig, hvordan du installerer og opsætter denne app.

Step 1

Opret den e-mail, som du ønsker at opsætte kalender på og noter adgangskoden til den.

Step 2

Find appen One Calender via Google Play eller direkte via dette link: https://play.google.com/store/apps/details?id=biz.codespark.xcalendarapp&hl=en_US&pli=1

Appen er gratis. Ønsker du dog at bruge en anden app til kalender, kan du i stedet installere DAVx5, som godt nok ikke er gratis, men som vil fungere som "adapter" mellem den kalender-app du gerne vil bruge og CalDav, standarden.

Der findes flere guides, der viser, hvordan du opsætter DAVx5, men her vil vi fokusere på at bruge gratis app´en One Calender.

Start derfor med at installere One Calender

Efter du har valgt tema, vælger du den type kalender, du gerne vil opsætte. Her vælger du CalDav, som vist herunder:

Her udfylder du din kalender således:

Brugernavn: Din email

Adgangskode: Koden til email.

Server:

Du finder din server-url således:

Login ind på din webmail for den e-mail du er ved at opsætte kalender for.

Går til menupunktet for "Kalender" og marker den kalender der hedder "cPanel CALDAV"

Når kalenderen er markeret, trykker du på de tre prikker og derefter "Edit/share calender" som vist herunder:

Herunder markerer og kopiere du den url der står under "CalDAV URL" og bruger den i din opsætning i One Calender.

TIP: Find din CalDav server-url på en computer først og send den til en e-mail, som du kan læse på din telefon. Når du så skal bruge den på din telefon, kan du markere den fra mailen, kopiere og bruge den i appen - så undgår du evt. slåfejl i adressen.

Når du har indsat adressen, så burde kalenderen blive tilføjet til One Calender, og du vil kunne se at kalender-events synkroniseres mellem One Calender og din kalender i webmail.