Sådan opsætter du Shopify på dit domæne hos nordicway

Hos nordicway er det nemt at koble din Shopify webshop til dit domæne hos nordicway, således at du kan bruge mail hos nordicway men kører din webshop hos Shopify. Herunder viser vi, hvordan du gør.

Som standard får du en adresse til din webshop hos Shopify, f.eks. på http://minwebshop.myshopify.com, men det er altid langt bedre at have sin shop på dets eget domænet.

For at gøre dette skal du ind og rette i din DNS.

Gør derfor følgende:

• Log på cPanel
  • Gå til "DNS"
  • Klik administrer ud for det domæne, du ønsker at opsætte Shopify på.
  •

Du kommer nu ind i din DNS-administration, og her skal du rette i den A-record, der ligger øverst, som vist herunder. I vores eksempel står der ditdomaene.dk, men dette vil selvfølgelig være skiftet ud med dit eget domænenavn.

Opretter du Shopify på et subdomæne, altså shop.ditdomæne.dk og ikke direkte på ditdomæne.dk, skal du hoppe ned til det sidste afsnit af denne guide om Shopify på subdomæner.

Her skal du ændre IP´en til den, som Shopify benytter. Spørg Shopify's support, hvis du er i tvivl om, hvilken IP, du skal bruge. Nedenstående er blot et eksempel.

Du skal også ændre din CNAME for www.ditdomaene.dk. Denne skal peges mod shops.myshopify.com, som vist herunder:

Og det er faktisk det - nu vil din shop efter 24 timer bliver vist på dit domæne.

Du kan hos Shopify, via deres verificerings-værktøj, verificere, om du har lavet opsætningen rigtigt.

Mail hos nordicway og shop hos Shopify

Med ovenstående opsætning sendes alle e-mails til dit domæne afsted mod serverne hos Shopify, hvor du måske ikke har nogle indbakker.

Vil du i stedet gerne have, at de sendes til dit webhotel hos os, så du stadig kan bruge dine e-mails, skal du gøre følgende:

Start med at rette i din MX record, så denne peges mod destinationen mail.ditdomæne.dk:

Slet herefter CNAME for mail.ditdomæne.dk:

Opret til sidst en ny A-record til mail.ditdomæne.dk, som peges mod din IP hos hos. Denne IP er den samme som bruges mange andre steder i din DNS, og du kan derfor blot kopiere den derfra:

Nu er din DNS opsat, så dit domæne viser din shop hos Shopify, mens dine emails stadig lander på serveren hos os.

Hvis det mod forventning ikke virker, kan det i nogle tilfælde være, at man skal ind under mail-routing i cPanel og sørge for at den står til "Lokal mailudveksling"

Shopify på subdomæne?

Skal du have en shopify-shop på et subdomæne, f.eks. shop.ditdomæne.dk, skal du udelukkende oprette den CNAME-record, der er beskrevet ovenfor, altså:

Du skal IKKE oprette subdomænet i din cPanel, da du ellers ikke kan få lov at oprettte din CNAME record. Du skal udelukkende oprette ovenstående CNAME-record.

Herefter skal du verificere, at dit subdomæne er forbundet, som beskrevet i step 2 her.