Upload filer med FTP

Har du brug for manuelt at downloade eller uploade filer til dit webhotel, så kan det gøres med et FTP program eller med File Manager i cPanel. Skal du uploade eller downloade mange filer, så er det oftest nemmest med et FTP program. Vi anbefaler Filezilla, som kan downloades gratis her: https://filezilla-project.org/

Du skal bruge FTP vært, brugernavn og kodeord, når du skal forbinde med FTP. Disse oplysninger finder du på dit kontrolpanel, hvor der er et menupunkt ved navn "FTP og cPanel oplysninger".

1: Åben FileZilla

2: Udfyld vært, brugernavn og adgangskode med oplysningerne fra dit kontrolpanel

3: Tryk på "Lyntilslut"

Første gang du tilslutter, skal du muligvis godkendte, at du har tillid til serverens certifikat. Her skal du blot klikke OK.

På venstre side ser du nu filerne fra din computer, mens højre side er filerne på dit webhotel. Filerne til dit primære domæne skal placeres i public_html mappen. Har du tilføjelsesdomæner, så vil der være mapper med samme navn som domænet, hvor filerne skal placeres.

Du kan nu uploade dine filer fra din computer til dit webhotel. Enten kan du højreklikke på en mappe/fil på venstre side og vælge "Upload", eller du kan trække og slippe filerne fra venstre side til højre side. Vent herefter blot på, at den overfører.

Du er nu i gang med at bruge FTP.