Sådan redirecter/viderestiller du dine sider hos nordicway

Med cPanel, kan du nemt oprette viderestillinger/redirects af sider på dine domæner. Det kræver blot, at det domæne som du vil viderestille er oprettet som tilføjelsesdomæne.

Gør følgende:

• Log på cPanel
  • Gå til "Viderestillinger" unden domæne-sektionen

Her skal du først vælge typen. Hvis det er et permanent erdirect bruges 301 - altså en side, der permanent er flyttet til en anden adresse. 302 skal bruges, hvis det kun er et midlertidigt redirect, og at den url du er ved at redirecte igen på en tidspunkt kommer til at have det rette indhold.

Herefter skal du vælge, hvilket site på din konto, du ønsker at oprette redirect på. Hvis du blot ønsker at viderestille forsiden, skal du blot lade stien stå tom, altså det efter /

Under "Viderestillinger til" kan du både vælge at viderestille til interne stier på din side eller et helt andet domæne. Skal det være et andet domæne, så husk https og evt. www, så du får den fulde url f.eks. https://www.google.com/

"Jokertegn-viderestillinger" eller på engelsk wildcard redirects betyder, at hvis du fx har valgt at viderestille domæne1.dk til domæne2.dk, så vil man, hvis man besøger domæne1.dk/test.html blive viderestillet til domæne2.dk/test.html.

Det er vigtigt at pointere, at denne funktion i cPanel ikke egner sig til full site catch all redirects. Har du f.eks. en side med mange undersider og du bare vil redirecte det hele til en bestemt side, så vil det være et stort arbejde at indsætte de enkelte url redirects i cPanel. Her anbefaler vi i stedet, at men benytter sig af en .htaccess fil, hvor man selv opsætter de nødvendige regler. Se denne guide.