Sådan opsætter du DNSSEC på dit .dk domæne hos nordicway

DNSSEC giver ekstra sikkerhed på dit domæne, og det er selvfølgelig muligt at opsætte det hos nordicway.

Her følger en guide til, hvordan du gør.

VIGTIGT: Vi gør opmærksom på, at det er på eget ansvar at aktivere DNSSEC. Hvis det af den ene eller anden årsag ikke er opsat korrekt på domænet eller din besøgendes DNS-resolver, vil domænet stoppe med at virke uden videre fejlbesked. Og når først det er aktiveret, kan det ikke deaktiveres med det samme på grund af lang DNS-cache på nogle DNS-resolvere.

Start med at logge ind på dit cPanel. Herefter skal du gå ind i "DNS" under fanen "Domæner" og vælge "DNSSEC" ud fra det domæne du ønsker at opsætte DNSSEC på:

Tryk herefter på "Opret Nøgle" og derefter "Opret" i den dialogboks der fremkommer. Du kan også vælge at tilpasse din key, men det er ikke nødvendigt i vores tilfælde.

Din key er nu oprettet.

Nu skal du logget ind på din konto hos punktum.dk.

Når du er logger ind, klikker du udfor dit domæne på "Vis flere detaljer".

Scroll ned til DNSSEC-service og vælge "Hent Nøgler".

Nu hentes nøglerne på domænet fra serveren. Når de er klar vælger du "Vælg alle" og trykker "Videre". I det næste trin bekræfter du indtil du får din kvittering fra punktum.dk.

Når du nu går tilbage til DNS-Service oversigten, skal det hele gerne være i grønt, hvilket betyder, at alt er som det skal være. Hvis noget er i rødt, bør du kontakte supporten, og ikke gå videre til næste trin.

Hvis alt er i grønt, kan du trykke "Aktiver DNSSEC-Service" og herefter bekræfte.

DNSSEC er nu aktiveret.

**Der kan gå op til 24 timer før DNSSEC slår igennem på domænet**